top of page

ANEM A LA GRANJA DE CAN BORDOI!

El darrer dimarts els nens i nenes de CI vam anar a visitar la Granja de Can Bordoi (Sant Antoni de Vilamajor). Ens va venir a recollir un gran autocar i ens vam posar en ruta per arribar a la Granja, on ens esperaven unes monitores i uns animalons molt divertits.


Primer de tot, vam fer un petit tastet en forma de taller per conèixer la història de la vaca Margarida. A mesura que ens anaven explicant el conte de la vaca, els nens i nenes havien d'anar tastant les diferents fruites, fruits secs i cereals que es trobaven al plat que els van proporcionar. Va ser una manera de descobrir nous aliments i conèixer els beneficis que ens aporten per al nostre cos. Ens van deixar tastar formatge i llet de les vaques de la granja, estava tot boníssim!!! Aquí ens podeu veure tastant els aliments i seguint el conte que ens explicava la monitora.

Quan vam acabar el tastet, vam fer una volta per la granja i vàrem conèixer als animals que hi vivien en aquesta. Al principi ens van presentar als vedells de vaca, que només tenien 3 o 4 mesos de vida. Els vam estar alimentant amb cereals, aigua i pinso i fins i tot, vam entrar dins les seves tanques per poder tocar-les i acariciar-les. Ens ho vam passar d'allò més divertit!!!
Després, vam alimentar amb palla i civada a les vaques joves, però aquesta vegada des de fora. Ens vam encarregar de deixar a totes les vaques molt ben alimentades! Tot seguit, vam conèixer uns vedells que només tenien 4 dies de vida i només feien que dormir i menjar. Estaven tan adormits que no els vam voler molestar i vam marxar a veure a les vaques grans i el toro.
Més tard, ens van explicar el procés que seguien a la granja de Can Bordoi per recollir la llet de les seves vaques. Vam entrar a una cambra on hi havia una màquina que feia munyir a les vaques, netejant, munyint i desinfectant les mamelles de cadascuna de les vaques. Ens van explicar que podien arribar a treure 30 litres de cada vaca al dia, però que ho feien en diferents vegades.
Una vegada vam acabar de fer el recorregut per les vaques, ens van presentar als altres animals que hi vivien a la granja: porcs, una ovella i gallines. Vàrem entrar als seus hàbitats i els vam estar tocant i acariciant. Finalment, ens van ensenyar l'hort que hi havia a la granja i ens va semblar molt semblant i familiar al nostre de l'escola!

Després d'un matí ben entretingut i molt divertit, vam dinar i jugar una bona estona a l'aire lliure, aprofitant el bon dia de primavera que ens va fer. Per acabar, vam tornar a pujar a l'autocar i vam tornar cap a la nostra escola. Ens ho vam passar genial i vam aprendre moltes coses dels animals de la granja i dels aliments saludables.
7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page